Lososové karbonátky s kaviárom a kôprovým Crème fraîche

Autor receptu: ethanel

Nakoľko manželka miluje lososa a už ma nebavilo variť dokola to isté našiel som recept na vareche ale pár vecí som pozmenil takže bude na redaktoroch či ho uverejnia ak nie nenahnevám sa podobný recept je od ,, Jaroslav Cabúk, šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu ,, mimochodom tento hotel je vzdialený od môjho domu na Slovensku len 15 minút chôdze cez kúpeľný ostrov ... :)

5
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa si sparíme a po sparení necháme vychladnúť vo veľkej miske aj so spenenou šalotkou. Po vychladnutí si lososa roztlačíme, pridáme na rezance nakrájaného údeného lososa, žĺtky, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, namočený chlieb v smotane, korenie a soľ ... Dobre zamiešame a necháme odstáť. Neskôr vyformujeme pekné krokety ja ich ešte plním lososovím kaviárom,, stačia vám 4 vajíčka na jednu kroketu,, a až potom jemne formujem a obaľujem v trojobale.
  2. Zemiaková kaša ... Táto technika je niečo ako voskové varenie zemiakov ,, dole su voskove zemiaky Yukon Gold ,, vo veľmi špecifickej teplote, ktorá má držať škrob v zemiakoch a zabrániť jeho úniku, takže zemiaky budú trocha ako lepidlo a limetkové želé jej dodá elegantnú chuť ale kľudne môžete podávať aj obyčajnú zemiakovú kašu.
  3. Umyte zemiaky, ošupúte ich ale šupky nezahadzujte budete ich potrebovať ... Vodu v hrnci zohrejte na teplotu 72 ° C Nakrájajte zemiaky na približne rovnaké veľké kúsky, umývajte ich pod vodou asi po dobu 5 minút a potom ich vložte do hrnca v ktorom je voda udržiavaná na tepote 72 ° C nechajte vodu prísť na tú istú teplotu ,, kedže do horúcej vody dáte studené zemiaky teplota vody klesne o pár stupňov ,, ... Držte zemiaky na tejto teplote po dobu 30 minút, ak sa vám voda začne prehrievať kľudne ju odložte nabok a udržujte stálu teplotu 72 ° C Po 30 minútach zlejte varené zemiaky a opláchnite ich pod studenou tečúcou vodou. Hrniec opláchnite a naplnte vodou, pridajte soľ a privedte vodu do varu, pridáme zemiaky a varíme do úplného zmeknutia. Medzitým, pridajte zemiakové šupky do mlieka a všetko privedieme k varu a hneď odstavte a nechajte v teple stáť 20 minút, po 20min. mlieko scedíme a šupky vyhodíme. Uvarené zemiaky, scedíme a vráti me ich do hrnca a na veľmi miernom ohni ich prehrejeme za stáleho miešania aby sa odparila zbytková voda. Do zemiakov pridáme maslo a poriadne vymiešame alebo prelisujeme, pridáme vyvarené mlieko, soľ a vymiešame na hladkú kašu.
  4. Limetkové želé, si pripravujeme aspon deň dopredu ,,potom ho možete skladovať dlhšie v ladničke a použit na čokoľvek ,, štavu z limetiek a cukor dáme do malého hrnčeka a privedieme k varu, pridáme 1 PL Agar-Agar a varíme na miernom ohni 4 minúty. Tekutinu precedíme cez sitko a ešte dobre vyšľaháme mixeróm naplníme menšiu nádobu a odložíme do chladničky na 3-4 hodiny, neskôr vyklopíme a nakrajame na 1x1cm kocečky ktoré pred podávaním dáme do zemiakovej kaše. ,, AGAR - AGAR je známa v Japonsku ako kanten, je výborným prirodzeným želírujúcim prostriedkom s veľmi jemnou chuťou. Mimo to je veľmi výživná, pretože obsahuje mnoho minerálov. Môže byť použitá na dezerty – želé alebo korenené zeleninové aspiky. Neutrálna chuť agar-agaru neovplyvní prirodzenú arómu ovocia alebo zeleniny,,
  5. Takže ak ste zemiakovú kašu zvládly gratulujem ak ste si na nu netrúfli nevadí použite obyčajnú zemiakovú kašu ... :) Pochúťkovú smotanu zmiešajte s kôprom a ochute korením a soľou ... Servírovat môžete kľudne podľa mňa alebo vašej osobnej fantázie ... prajem dobrú chuť po namáhavej praci.