Losos so špargľou a citrónovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: danver
Je špargľová sezóna tak som s a rozhodol k pečenému lososovi urobiť aj špargľu. Na internete som našiel niekoľko omáčok, ale táto sa mi zdala najjednoduchšia.
5 porcií |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv ošúpeme špargľu a dáme ju variť asi na 15 minút.
- Kým sa varí špargľa, pripravíme si lososa. Filet osolíme, okoreníme. Na vrch poukladáme plátky masla a citrónu. Pridáme špargľu a prikryté pečieme 15 minút.
- Odokryté ešte pečieme 10 minút.
- Do menšieho hrnca nalejeme smotanu. Pridáme soľ, cukor, korenie a lyžičku dijonskej horčice. Chvíľku povaríme, pridáme citrón a omáčka je hotová.