Losos s krémom z medvedieho cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde tak to treba využiť...

10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. muž mi priniesol medvedí cesnak, treba ho prebrať, umyť a zužitkovať... ráno sme mali tvaroh s medvedím cesnakom a na obed som si vymyslela tento recept...
  2. pripravíme si všetky suroviny...
  3. najskôr si dáme variť zemiaky, tie budú príloha... na panvicu si dáme rozpáliť olivový olej s kúskom masla, lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou, okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán len krátko 5-6 minút... lososa vyberieme a odložíme do tepla
  4. do výpeku dáme umytý, na hrubo nakrájaný medvedí cesnak, krátko orestujeme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, solíme veľmi opatrne, alebo až na záver
  5. pridáme biele suché víno a krátko povaríme... ak nemáte alebo nechcete použiť víno, pridajte šťavu z jedného citróna, bez toho to totiž nebude vôbec dobré....
  6. keď sa víno trochu odparí pridáme sladkú smotanu
  7. hrudku masla, už len krátko povaríme... celé som to robila asi 10-12 minút
  8. krém rozmixujeme a ak treba dochutíme, výborné je dať na záver pár kvapiek citrónu
  9. uvarené zemiaky roztlačíme a vymiešame s maslom
  10. a môžeme podávať
  11. omáčka perfektne pasovala k lososovi ale viem si ju predstaviť aj bielemu mäsu....