Losos s krémom z medvedieho cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde tak to treba využiť...
10 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- muž mi priniesol medvedí cesnak, treba ho prebrať, umyť a zužitkovať... ráno sme mali tvaroh s medvedím cesnakom a na obed som si vymyslela tento recept...
- pripravíme si všetky suroviny...
- najskôr si dáme variť zemiaky, tie budú príloha... na panvicu si dáme rozpáliť olivový olej s kúskom masla, lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou, okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán len krátko 5-6 minút... lososa vyberieme a odložíme do tepla
- do výpeku dáme umytý, na hrubo nakrájaný medvedí cesnak, krátko orestujeme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, solíme veľmi opatrne, alebo až na záver
- pridáme biele suché víno a krátko povaríme... ak nemáte alebo nechcete použiť víno, pridajte šťavu z jedného citróna, bez toho to totiž nebude vôbec dobré....
- keď sa víno trochu odparí pridáme sladkú smotanu
- hrudku masla, už len krátko povaríme... celé som to robila asi 10-12 minút
- krém rozmixujeme a ak treba dochutíme, výborné je dať na záver pár kvapiek citrónu
- uvarené zemiaky roztlačíme a vymiešame s maslom
- a môžeme podávať
- omáčka perfektne pasovala k lososovi ale viem si ju predstaviť aj bielemu mäsu....