Losos s cícerovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Nedavno som bol v Prince Rupert, meste leziace pri Tichom oceane, tesne pod Aliaskou. Tam som sa dostal k tomuto receptu, tak sa chcem s vami podelit. Vhodny k posedeniu s crecrami, hriankami, alebo salatom.
12-15 porcií |
15 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Den vopred namoceny cicer si dam varit.
V panvici som nehal rozohriat maslo. Pridal som nakrajanu cibulu a oprazil do sklovita, priblizne 6 minut. Dal som na stranu vychladit.
- Lososa som vyzliekol z koze a nakrajal na mensie kocky a dal do food procesora. Da sa Pridal som smotanu, citronovu stavu, papriku, sol, korenie a urobenu vychladnutu cibulu.
- Dobre som to premixoval a pridal som 3 vajcia a este raz rozmixoval na jemnu kasu. Potom som to premiestnil do pripravenej misky.
- Do umytej nadoby procesora som dal uvareny a vychladnuty cicer, 2 vajcia, pazitku, matu, petrzlenovu vnatku, smotanu, citronovu stavu a sol a korenie. Vsetko som rozmixoval na jemno.
- Nadobu na pecenie, priblizne 10x20 cm som vystlal papierom, ktory som dobre natrel olejom. Moze sa pouzit aj bez papiera, ale sa mi stalo ze sa to pripieklo. S papierom je to jednoduchsie a hlavne lahsie sa umyva. Na dno som naiesol priblizne polovicu pripraveneho lososa. druha vrsta bola z ciceru a nakoniec som pridal dalsiu vrsvu lososa.
- Potom som to umiestnil do vacsiej panvice naplnenej vriacou vodou a umiestmil do stredu rury. Piekol som pri teplote 180 stupnov asi 60 minut. Zacal som kontrolovat priblizne po 45 minutach, ci nie je hotovy.
- Ked sa mi hmota oddelila od okrajov a v strede na dotyk to bolo uz tvrde, vybral som lososa s rury a dal vychladnut v panvici v ktorej sa robila. Ked vychladla, vybral som ju, dal opetrne dole peciaci papier a este opatrnesie zabalil do potravinarske folie. hmota je este stale velmi krehka. Takto zabalenu vo folii som dal stuhnut do chladnicky aspon na tri hodiny.
- Po vychladeny mozete nakrajat a podavat.
Typ:
Je to vyborne aj s hrachom, to mam vyskusane, pre tych co nemaju cicer v velmi v laske.