Losos na zelenine v alobale (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Keďže som sa dala na zdravšiu stravu inšpirovala som sa v nedeľu v TV relácii Tajomstvo mojej kuchyne, kde robili takto zubáča. Ja som ho vymenila za lososa a mierne upravila. Bol úžasný, už ani inak robiť nebudem. V pare si zachoval všetky cenné chute.

1
porcia
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Filet lososa osolíme morskou soľou a okoreníme korením 4-farby. Koreňovú zeleninu nakrájame na jemno /julien/, mierne osolíme a nakoniec zmiešame dokopy.
  2. Vezmeme si veľký kus alobalu, ktorý prehneme napoly a vytrieme maslom. Najprv dáme premiešanú zmes koreňovej zeleniny, na to pár plátkov masla, potom filet z lososa znovu pár plátkov masla, dve pol-kolieska limetky /citrón/a kôpor. Kto nemá rád nemusí byť. Potom to polejeme 0,5 dcl rybieho vývaru alebo zeleninového. Ja som použila zeleninový z kocky. Vývar je potrebný na vytvorenie pary. Všetko fest zabalíme,aby nám nevytiekla šťavička, ktorá sa vytvorí. RADA NAVYŠE: V TV-relácii zeleninu opekali na oleji - NETREBA, ona si pustí šťavu a je to zdravšie bez restovania.
  3. Rozohrejeme si na platni panvicu, keď je horúca, položíme na ňu pripravený balíček. Po chvíli sa vďaka vývaru začne tvoriť para, čiže balíček sa riadne nafúkne. Paríme 15-20 minút. Potom ho otvoríme pomocou noža,aby nám para vyfučala. A takto to vyzerá po rozbalení. Ak robíme viac porcií môžeme robiť aj v parnom hrnci, ale pre jednu porciu sa mi ho nechcelo vyberať a robila som to originál ako v relácii.
  4. Môžeme servírovať aj priamo v alobale, alebo klasicky. Nakoľko mi zostala mrkva, tak som to podávala s karotkovo-zemiakovým pyré. Ozdobíme limetkou a kôprom Lakota! Dobrú chuť želám! RADA: Týmto spôsobom môžeme urobiť akúkoľvek rybku.