Losos na pórovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept chystal v TV na Nova, Babic.Ne je to presne ono,preto že on použil tresku.No mne išlo hlavne o chutnú omáčku k rybke. Nie je náročný a myslím že vám bude chutiť tak,ako aj nám.

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Losos je balený v 250 g vákuovom sáčku.Sú tam takéto 2 porcie.Nám to s manželom stačí,takže uvádzam dávku na dve porcie. Rybku opláchnem a utriem do papierovej utierky.Potom ju posolím a pokorením.Tým je príprava rybky ukončená. Pór tiež opláchnem a pokrájam ho na menšie kolieska,kúsky. Pripravím si tavený syr,v mojom prípade syrokrém,maslo,smotanu.
  2. Nechám roztopiť a rozohriať maslo.Naň nasypem pokrájaný pór.Nechám ho zosklovatieť a zmäknúť. Do mäkkého póru,pridám dve kocky taveného syru.Nechám roztopiť.Pomaly pridám smotanu a stále miešam.Keď je omáčka uvarená,pridám soľ a trochu cukru. Omáčka je hotová.
  3. Na teflonovej panvici rozohrejem maslo a opečiem z obidvoch strán asi po 4 minúty lososa. Výpek si ponechám a tým trochu omastím varené zemiaky. Pokrájam na drobno farebnú papriku a tým prizdobím lososa.
  4. Nakoniec takto prizdobeného a upraveného lososa pokvapkám citrónovou šťavou. Je to rýchly a chutný obed.
  5. Prestreté.