Losos na pórovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Tento recept chystal v TV na Nova, Babic.Ne je to presne ono,preto že on použil tresku.No mne išlo hlavne o chutnú omáčku k rybke. Nie je náročný a myslím že vám bude chutiť tak,ako aj nám.
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Losos je balený v 250 g vákuovom sáčku.Sú tam takéto 2 porcie.Nám to s manželom stačí,takže uvádzam dávku na dve porcie.
Rybku opláchnem a utriem do papierovej utierky.Potom ju posolím a pokorením.Tým je príprava rybky ukončená.
Pór tiež opláchnem a pokrájam ho na menšie kolieska,kúsky.
Pripravím si tavený syr,v mojom prípade syrokrém,maslo,smotanu.
- Nechám roztopiť a rozohriať maslo.Naň nasypem pokrájaný pór.Nechám ho zosklovatieť a zmäknúť.
Do mäkkého póru,pridám dve kocky taveného syru.Nechám roztopiť.Pomaly pridám smotanu a stále miešam.Keď je omáčka uvarená,pridám soľ a trochu cukru.
Omáčka je hotová.
- Na teflonovej panvici rozohrejem maslo a opečiem z obidvoch strán asi po 4 minúty lososa.
Výpek si ponechám a tým trochu omastím varené zemiaky.
Pokrájam na drobno farebnú papriku a tým prizdobím lososa.
- Nakoniec takto prizdobeného a upraveného lososa pokvapkám citrónovou šťavou.
Je to rýchly a chutný obed.
- Prestreté.