LOSOS ináč - k štedrej večeri (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica niečo aj na slano :-)
5 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 200-180 °C |
Postup
- prvé si pripravím lososa ,čerstvý losos zbavený kože zalejem šťavou z polovice citróna
- a osolím , odložím
- stredne veľkú cibuľu osmažím na masle
- na teplú osmaženú cibuľu dám špenát,jemne osolím,len premešam , nenechám vôbec dusiť , fakt len premiešam
- zemiaky uvarené v šupke , nakrájané na kolieska uložíme do pripravenej zapekacej misy vymastenej maslom
- medzi zemiaky dáme na cibuľe prehriaty špenát málinko
- omáčka:
:maslo,hladkú múku opražíme,necháme vychladnúť a zalejeme smotanou na šľahanie
- do studenej premiešanej omáčky dáme jedno žĺtko
- biele korenie
- to všetko spolu premiešame , pridáme citrónovú šťavu (z polovice citróna)alebo podľa chuti
- omáčkou zalejem zemiaky so špenátom,
- odležaného lososa dáme na zemiaky a špenát zaliate omáčkou
- nastrúham muškátový orech
- citrónovú kôru
- dáme zapiecť na cc.hodinu 200°C , piekla som toľko aby zemiačky zostali do ružova upečené,
- hotovo , aj ja som hotová , toľko zamrznutého ľadu v počítači tak to som už dávno nemala , je to akoby naschvál keď chcem to mať po lopate na vareche.sk trvalo to večnosť pridať.
- pridané foto , to je robené bez stresu , doporučujem pre tých čo obľubujú jedlá z rýb.