Orechový koláč
Londýnske rezy podľa Kamily Magálovej
Autor receptu: redakcia
V redakcii Varechy sme upiekli londýnske rezy, ktoré pripravovala Kamila Magálová vo svojej relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Vydarili sa úžasne.* Lahodné linecké cesto, ríbezľový džem a chrumkavá čiapočka z bielkovej peny a orechov
chutila luxusne. Určite vyskúšajte tento skvelý dezert z jednoduchých surovín.
1 plech porcia |
30 (+ chladenie) minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne zapracujeme. Spracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a pol hodiny necháme odpočívať v chladničke.
- Na pomúčenej doske cesto natenko rozvaľkáme a pomocou valčeka preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lekvár rozmiešame a potrieme ním cesto.
- Na vrchnú vrstvu z bielkov, práškového a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame pomleté vlašské orechy a bielkovú hmotu vylejeme na cesto, rovnomerne rozotrieme. Vrch posypeme nahrubo nasekanými vlašskými orechmi.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20–25 minút. Po vložení do rúry horný ohrev vypneme.