Kapustový závin

Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou

Autor receptu: redakcia

Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute.

4
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozvaľkané lístkové cesto spolu s papierom na pečenie rozvinieme a potrieme horčicou. Navrch rovnomerne rozložíme odkvapkanú kyslú kapustu, na ňu dáme na pásiky nakrájanú červenú papriku.
  2. Údenú klobásku olúpeme, prekrojíme na štvrtinky a nakrájame. Posypeme ňou kapustu.
  3. Cesto pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády. Spojom nadol preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme drvenou rascou.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 35–40 minút.