Lístkové rezy s tvarohom a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Je to rýchlovka, ak máte poruke lístkové cesto mrazené, chladené. Už sa len rozgúľa, naplní tvarohom s pudingom a obloží ovocím. Za pol hodinu je múčnik na svete. A verte, že skvelý.

20-25 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Ukážka surovín.
  2. Ako prvé uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. A miešame ho občas, kým nevychladne.
  3. Lístkové cesto rozgúľame na papieri na pečenie na rozmer 30x40 cm, resp. na našu veľkosť plechu. Prerežeme po dĺžke na polovicu a potom ešte z okrajov tak 2 cm. To bude zábradlie.
  4. Vajce rozkvedláme, potrieme dlhšie okraje a prilepíme mantinely.
  5. Medzitým do vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh a nastrúhame citrónovú kôru. Toto strúhatko sa mi osvedčilo, šikovné na cesnak, parmezán aj takto na kôru.
  6. Naplníme naše loďky tvarohovým krémom a obložíme ovocím. Pôvodne v recepte boli slivky /tie sú kúpené/, ale keďže mám plnú pivnicu zavarených broskýň, dala som pol na pol. Pred vložením do rúry ešte pomašlujeme okraje.
  7. Piekli sa pri 200-220° C 20-25 minút, to už vidíte, ako pekne vyskočia, zružovejú a narastú, hlavne neotvárať! Lístkové cesto je špecifikum, náchylné na pozeranie :) Po upečení krájame pozdĺž ovocia na šikovné kúsky.
  8. Ku kávičke ideál. A aby som nezabudla, tu je pôvodina: http://casprezeny.azet.sk/recepty/recept/30473/slivkove-prsty