Lístkové plátky s malinovou penou
Autor receptu: redakcia
Smotana
a puding sú
najvernejší kamaráti
každého cukrára.
V našich končinách
k nim patrí aj
obľúbený tvaroh.
Z tejto trojice sa dá
vytvoriť nesmierne
veľa rôznorodých
dezertov, jeden lepší
ako druhý...
6 porcií |
25 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozvaľkáme. Preložíme na plech
obrátený hore dnom a prikrytý papierom na pečenie.
Na cesto položíme ďalší plát papiera a zaťažíme
rovnako veľkým plechom. Pečieme 25 minút
pri 170 °C.
- Maliny rozmixujeme s cukrom. Mascarpone
vyšľaháme so sladkou smotanou, pridáme rozmixované
maliny a premiešame.
- Upečený a vychladnutý plát cesta rozkrájame
na rovnako veľké obdĺžniky. Malinový krém dáme
do zdobiaceho vrecka a nastriekame na plátky
cesta.