Lístkové plátky s malinovou penou

Autor receptu: redakcia

Smotana a puding sú najvernejší kamaráti každého cukrára. V našich končinách k nim patrí aj obľúbený tvaroh. Z tejto trojice sa dá vytvoriť nesmierne veľa rôznorodých dezertov, jeden lepší ako druhý...

6
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme. Preložíme na plech obrátený hore dnom a prikrytý papierom na pečenie. Na cesto položíme ďalší plát papiera a zaťažíme rovnako veľkým plechom. Pečieme 25 minút pri 170 °C.
  2. Maliny rozmixujeme s cukrom. Mascarpone vyšľaháme so sladkou smotanou, pridáme rozmixované maliny a premiešame.
  3. Upečený a vychladnutý plát cesta rozkrájame na rovnako veľké obdĺžniky. Malinový krém dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na plátky cesta.