Ovocný koláč
Linecký koláč s tvarohovo-jogurtovou plnkou a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Krehké cesto, fantastická plnka a
ovocie je naozaj fantázia chuti.
Určite sa oplatí upiecť túto
dobrotu.
30 porcií |
50-60 minút príprava |
30-35 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto a plnku.
- Do väčšej misy preosejeme hladkú a polohrubá múku, práškový cukor, prášok do pečiva. Na strúhadle nastrúhame studené maslo pridáme vajíčka, mlieko.
- Zo surovín rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Medzitým pripravím plnku - tvaroh jemný, jogurtovú plnku v črievku zmiešame spolu, pridáme zbytok surovín a všetko dobre premiešame.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Pripravíme nektarinky.
- Jednu časť cesta rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pomocou valčeka prenesieme na plech. Cesto potrieme lekvárom.
- Potrieme plnkou po celom povrchu rozložíme nektarinky, ktoré nakrájame na tenké plátky.
- Rozvaľkáme druhú časť cesta, pomocou ozdobného valčeka urobím zárezy (nemusíme ich robiť stačí iba rozvaľkať).
- Pomocou valčeka cesto preložíme na plnku, zľahka pritlačíme.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 30-35 do zlatista. Upečený vychladnutý koláč pokrájame na rezy, kocky, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť. Takto po ochutnávke.
- Zopár dobrôt z dnešného dňa.