Linecké srdiečka
Autor receptu: myalab
Tieto srdiečka sú mojim vlastným nápadom zdobenia. Cesto je veľmi chutné a krehké.
Zatiaľ všetkým chutili :) Na zlepovanie používam výhradne džemy vlastnoručne pripravené. Napríklad jahodový, ríbezľový, šípkový, kiwi, malinový bez zrniečok...
60 minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup
- Linecké cesto spracujeme obvyklým spôsobom. Do cesta môžeme pridať aj žĺtok, prípadne lyžicu pochúťkovej smotany. Cesto môže, ale aj nemusí odležať. Ak ho nechávame odležať vytiahneme ho z chladničky asi hodinu pred spracovaním.
Na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 2,5 mm a vykrajujeme srdiečka, alebo aj iné tvary.
Preložíme na plech a v rúre upečieme do bleda.
- Vychladnuté kolieska zlepíme kvalitným džemom.
Marcipán si rozvaľkáme na tenko a poukladáme na kolieska. Môžeme prilepiť cukrom rozšľahaným vo vaječnom bielku nad parou.
- vianoce 2012