Linecké pečivo
Linecké snehové kolieska
Autor receptu: katarinalucanova
Krehké linecké koláčiky so snehovým okrajom a lahodným džemom.
30-40 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu. Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme kolieska. Kolieska uložíme na suchý plech.
- Sneh: Bielky s kryštálovým cukrom a štipkou soli šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Vyšľaháme krásny lesklý sneh. Do snehu primiešame citrónovú šťavu a Solamyl. Pomocou cukrárenskej špičky nastriekame na linecké kolieska snehové kruhy tak, aby stred ostal prázdny.
- Dokončenie: Kolieska dáme piecť na cca 20 minút. Po upečení naplníme stred kyslejším domácim džemom.