Linecké pečivo
Linecké pečivo pod vianočný stromček
Autor receptu: razomzastolom
Krehké pečivo s džemom bude mimoriadnou ozdobou slávnostného vianočného stola. Koláčiky sa rýchlo pripravujú, pekne
vyzerajú a dlho vydržia.
10-12 porcií |
60 minút príprava |
5-6 minút na 170 °C |
Postup
- Zľahka vyšľahať žĺtky s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. Pridať mäkké maslo, vanilkový cukor a opäť vyšľahať. Do vzniknutej zmesi pridať múku a najemno nastrúhanú pomarančovú alebo citrónovú kôru. Vypracovať cesto, ktoré má byť mäkké. Cesto zabaliť do potravinovej fólie a nechať postáť cca 30 minút.
- Cesto rozvaľkať na hrúbku cca 3 mm a vykrojiť požadované spárované tvary koláčikov, v jednom koláčiku z každého páru vyrezať otvor. Koláčiky piecť 5-6 minút pri teplote 170 °C a nechať vychladnúť.
- Koláčiky bez otvoru v strede potrieť džemom a zlepiť so spárovanou polovicou. Bohato posypať práškovým cukrom. Veselé Vianoce! ?
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/F7CXW3NhsYc