Linecké pečivo
Linecké koláčiky s karamelovým krémom
Autor receptu: katarinalucanova
Vynikajúce linecké koláčiky plnené karamelovou plnkou.
40 porcií |
30 minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup
- Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme koláčiky - polovicu s dierkou v strede a druhú polovicu bez dierky. Koláčiky poukladáme na suchý plech a upečieme (12 minút na 170 °C).
- Vychladnuté upečené koláčiky s dierkou namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na mriežku, posypeme sekanými pistáciami a necháme stuhnúť.
- Krém: Mäkké maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.
- Pomocou cukrárenského vrecka so špičkou nastriekame krém na koláčiky bez dierky a prikryjeme koláčikom namočeným v čokoláde.