Limetkovo-čokoládová nepečená torta

Autor receptu: mandarin999

Oriešková vrstva, kokosová vrstva, čokoládová vrstva a limetková vrstva - pre mnohých nespojiteľná a zvláštna kombinácia chutí, no v skutočnosti sa tieto chute skvele dopĺňajú, prepájajú a pokiaľ máte radi oriešky, čokoládu, kokos a limetku, toto spojenie ulahodí i Vám. Limetkový krém dodá celej torte osvieženie, jemnosť a príjemne letný nádych. Tradičné chute čokolády, orieškov a kokosu tvoria príjemne sladký základ, ktorý dokáže očariť.

Suroviny

Postup

  1. Zo sušienok vytvoríme múčku, buď pomocou mixéra alebo ich rozdrvíme v pevnom vrecku pomocou valčeka. Pridáme oriešky, med. Časť masla si rozpustíme, aby sa nám lepšie vypracovala hmota. Zvyšok môžeme primiešať v pevnej forme. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorú utlačíme na dno tortovej formy klasického priemeru okolo 24 cm. Dáme do chladničky cca na 15 minút.
  2. Pripravíme si kokosovú vrstvu. Očistený kokos si nastrúhame na jemno, pridáme k nemu med a rozpustené maslo. Vytvoríme znova prepracovanú, hladkú hmotu a utlačíme ju do tortovej formy na orieškovú vrstvu.
  3. Šľahačku si vyšľaháme do tuha, zmiešame ju s mascarpone a cukrom podľa chuti. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s pridaním kokosového oleja a kakaa. Čokoládu pomaly primiešavame do krému, prípadne pridáme cukor a vylejeme do tortovej formy. Dáme stuhnúť cca na 30 - 40 minút.
  4. Poslednú vrstvu si pripravíme podobne a jednoducho - spojením vyšľahanej šľahačky s mascarpone, cukrom a tentokrát s pridaním limetkovej šťavy. Vylejeme na čokoládovú vrstvu a dáme stuhnúť. Najlepšie bude na 24h. Tým, že som nepoužila želatínu a chcela som, aby krém bol nadýchaný a jemný, je potrebné ju nechať dlhšie v chlade.