Likér z višní
Autor receptu: ancicka
Na prosbu od @aroooo,pridávam tento recept.
Postup
- Potrebujeme ešte veľkú fľašu 4 l .
Višne umyjeme vykôskujeme a tak dopol fľaše dáme víšne nasypeme cukor,zasa višne a zbytok cukru.Naplníme asi do 3/4 fľaše a nalejeme vodku.Ak treba tak doložíme víšne.
Treba zaliať tak,aby boli zaliaté .
Fľašu treba zakryť a uložiť na slnečné miesto,najlepšie na okno.
- Takto naložené višne necháme stát aspoň 5-6 týždne.Občas ich varechou premiešať,tak raz týždenne,aby sa všetok cukor rozpustil.
- Potom ich treba precediť cez sitko a gázu,(ak treba,takešte raz),aby bol liker čistý.
Liker naliať do fliaš a uchovať v chlade.
- Višne nevyhadzovať,ale ich dať do menších zaváracich pohárou naliať za štamprlík,alebo poldeci rumu (podľa chutí) a zasterilizovať.
Stačí tak 5 minút. Sú z toho výborné bowle!