Likér z višní

Autor receptu: ancicka

Na prosbu od @aroooo,pridávam tento recept.

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme ešte veľkú fľašu 4 l . Višne umyjeme vykôskujeme a tak dopol fľaše dáme víšne nasypeme cukor,zasa višne a zbytok cukru.Naplníme asi do 3/4 fľaše a nalejeme vodku.Ak treba tak doložíme víšne. Treba zaliať tak,aby boli zaliaté . Fľašu treba zakryť a uložiť na slnečné miesto,najlepšie na okno.
  2. Takto naložené višne necháme stát aspoň 5-6 týždne.Občas ich varechou premiešať,tak raz týždenne,aby sa všetok cukor rozpustil.
  3. Potom ich treba precediť cez sitko a gázu,(ak treba,takešte raz),aby bol liker čistý. Liker naliať do fliaš a uchovať v chlade.
  4. Višne nevyhadzovať,ale ich dať do menších zaváracich pohárou naliať za štamprlík,alebo poldeci rumu (podľa chutí) a zasterilizovať. Stačí tak 5 minút. Sú z toho výborné bowle!