Lievance z obyčajnej panvice
Autor receptu: danulatenko
Nikdy sme doma nerobievali lievance a to z jedného obyčajného dôvodu... mame sa na
obyčajnej lievancovej panvici buď nedopiekli alebo naopak pripiekli... Teraz vo svete
teflóniek nie je problém... a tak ich robím aj ja na teflónke (obyčajnej nelievancovej) a
vôbec nikomu nevadí, že má každý lievanec iný tvar, hlavne že je chuť rovnaká :))
10 porcií |
50 minút príprava |
Postup
- Z 1/2l mlieka si odlejeme cca 1dl a vo zvyšnom zmiešame múku, žĺtka, štipku soli na vláčne cesto bez hrudiek
- Odliate mlieko zohrejeme, osladíme cukrom a rozmrvíme doň kvasnice. Počkáme až vzíde kvások, ktorý vlejeme do cesta a dobre premiešame.
- Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do cesta, ktoré necháme cca 30 min na teplom mieste podkysnúť.
- Na rozohriatej a olejom ptretej teflonovej panvici lyžicou kladieme kôpky z cesta, ktoré opekáme z každej strany. My lievance podávame potreté jahodovým džemom, posypané hrudkovým tvarohom a posypané vanilkovým cukrom.