Lievance z čerstvej zeleniny
Autor receptu: matus113
Lievance na slaný spôsob
6 porcií |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Všetku zeleninu, ktorú chceme použiť si nakrájame na malé kúsky. Udusíme ju na olivovom oleji, aby bola mäkká. Môžeme ju osoliť a okoreniť. Pokiaľ sa nám dusí zelenina, pripravíme si lievancové cesto.
- Rozdelíme si žĺtky od bielkov, z ktorých si vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mlieko, 5 lyžíc polohrubej múky a osolíme. Mlieka a múky pridávame tak, aby to malo hustejšiu konzistenciu. Do vypracovaného lievancového cesta pridáme pripravenú dusenú zeleninu a sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Všetko zľahka zmiešame.
- Rozohrejeme si teflónovú panvicu s trochou oleja a budeme robiť lievance. Môžeme použiť aj špeciálnu lievancovú panvicu. Lievance opekáme z obidvoch strán. Hotové lievance môžeme podávať teplé alebo studené, so strúhaným syrom alebo s tým, kto má čo rád.
|