Lievance z čerstvej zeleniny

Autor receptu: matus113

Lievance na slaný spôsob

6
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetku zeleninu, ktorú chceme použiť si nakrájame na malé kúsky. Udusíme ju na olivovom oleji, aby bola mäkká. Môžeme ju osoliť a okoreniť. Pokiaľ sa nám dusí zelenina, pripravíme si lievancové cesto.
  2. Rozdelíme si žĺtky od bielkov, z ktorých si vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme mlieko, 5 lyžíc polohrubej múky a osolíme. Mlieka a múky pridávame tak, aby to malo hustejšiu konzistenciu. Do vypracovaného lievancového cesta pridáme pripravenú dusenú zeleninu a sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov. Všetko zľahka zmiešame.
  3. Rozohrejeme si teflónovú panvicu s trochou oleja a budeme robiť lievance. Môžeme použiť aj špeciálnu lievancovú panvicu. Lievance opekáme z obidvoch strán. Hotové lievance môžeme podávať teplé alebo studené, so strúhaným syrom alebo s tým, kto má čo rád.