Levanduľový marhuľový lekvár (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Ďalšie závaránie tentoraz marhuľový lekvár netradične...s levanduľou...
5 porcií |
24 hod. minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Marhule som vytriedila, umyla a pokrájala ma menšie kúsky..zasypala som ich cukrom..na 1 kg. ovocia pridávam 500g. cukru.. nechala som presladzovať 24.hod. občas som všetko premiešala, aby sa cukor roztopil..
- po 24.hod. som preliala marhule do hrnca..na menšom plameni som na začiatku nechala pomaly odparovať..občas som pomiešala..
- keď začal lekvár hustnúť, pridala som štavu z jedného citrónu a vanilkový cukor...miešala som už potom stále..urobila som skúšku na tanieriku..
- keď ma začal lekvár ostrelovať svojimi horúcimi ďobkami, znížila som teplo a pripravila som si vysterilizované poháre na plnenie..
- do každého pohárika som vložila jeden kvet levandule aj so stopkou a listami..táto aróma ochutí celý lekvár..
- naplnila som poháre, vložila levanduľu, poháre som zatvorila, obrátila hore dnom na 10 min. potom som ich obrátila a nechala vychladnúť..prajem vám dobrú chuť..