Uhorkový šalát
Letný šalát z uhorky s jogurtom
Autor receptu: mitzy
Skvelá letná osviežujúca večera za pár minút...
2-3 porcie |
5 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Veľkú poľnú uhorku (alebo dve menšie) očistíme, umyjeme a nakrájame na štvrťkruhy. Polejeme jogurtom (výborný je gazdovský, hustý, ale dobrý je aj klasický tekutejší.) Pridáme zmes korenia na tzaziky a premiešame. Polejeme olivovým olejom. Premiešame. Šalát dáme do chladničky.
- Rohlíky rozkrojíme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Na rohlíky nakrájame syr niva, alebo akýkoľvek iný syr, ktorý máme po ruke. Pokvapkáme olivovým olejom a poprášime tymianom. Zapečieme v rúre na funkcii grilovanie pár minutiek na 200 stupňov Celzia.
- Hotovo! Šalát je na toto letné počasie osviežujúci a grilovanie (aj keď len v byte) k letu tiež patrí :)