Letná bublanina
Autor receptu: palma
Komerčný recept
<br />
Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny
recept chutí vždy najlepšie s práve sezónným ovocím. Zapojte do pečenia svoju rodinu,
alebo si už hotovú dobrotu vychutnajte v pokoji pri šálke kávy.
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte plech na bublaninu. Oddeľte bielka od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
- Cesto vylejte na plech a pečte pri 170 °C približne 10 minút a až potom pridajte ovocie. Pečte ďalších 20 minút a potom zvýšte teplotu na 200 °C na posledných približne 15 minút, tak sa aby bublanina upiekla krásne do zlata.