Lepené koláčiky z vínového cesta
Autor receptu: janocka84
Krehké pečivko, spojené s lekvárom a obalené v práškovom cukre. Klasika? Možno, ale skúsili ste urobiť to z vínového cesta? Cesto je nenáročné na prípravu. Hotové pečivko je krehké, takže zliepanie lekvárom si vyžaduje trpezlivosť, alebo pečivko nemusíte vôbec spájať s lekvárom, len jednotlivé kúsky obaliť v práškovom cukre.
180 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Všetko spolu poriadne vymiešame a vzniknuté cesto necháme 2 hodinky odpočívať.
- Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, či iné vzory podľa sezóny.
- Tieto sú pečené k veľkej noci, takže sú tu vzory vajíčka, zajačika a kuriatka. Vykrojené pečivo dáme na papier na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre, kým pečivo nechytí hnedastý nádych.
- Dva rovnaké kusy spojíme lekvárom podľa chuti.
- Figúrku obalíme v práškovom cukre. Pokiaľ nechceme lepiť figúrky lekvárom (keďže sú krehké a nie vžy máme dosť trpezlivosti), môžeme ich obaliť v cukre aj bez lekváru .
- A sú hotové na konzumáciu.