Lepené koláčiky z vínového cesta

Autor receptu: janocka84

Krehké pečivko, spojené s lekvárom a obalené v práškovom cukre. Klasika? Možno, ale skúsili ste urobiť to z vínového cesta? Cesto je nenáročné na prípravu. Hotové pečivko je krehké, takže zliepanie lekvárom si vyžaduje trpezlivosť, alebo pečivko nemusíte vôbec spájať s lekvárom, len jednotlivé kúsky obaliť v práškovom cukre.

180 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Všetko spolu poriadne vymiešame a vzniknuté cesto necháme 2 hodinky odpočívať.
  2. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, či iné vzory podľa sezóny.
  3. Tieto sú pečené k veľkej noci, takže sú tu vzory vajíčka, zajačika a kuriatka. Vykrojené pečivo dáme na papier na pečenie.
  4. Pečieme v predhriatej rúre, kým pečivo nechytí hnedastý nádych.
  5. Dva rovnaké kusy spojíme lekvárom podľa chuti.
  6. Figúrku obalíme v práškovom cukre. Pokiaľ nechceme lepiť figúrky lekvárom (keďže sú krehké a nie vžy máme dosť trpezlivosti), môžeme ich obaliť v cukre aj bez lekváru .
  7. A sú hotové na konzumáciu.