Lekvár do jogurtu

Autor receptu: tetrisss

Robievam domáci jogurt, ale samotný mi nechutí, preto vymýšľam rôzne ovocné hmoty na ochutenie, tu je jedna, ktorá je mimoriadne chutná a vychádza z jedného receptu, ktorý som dnes pridala.

2 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šťavu dáme do hrnca, pridáme čučoriedky, ja som mala mrazené, primiešame želírovací cukor, ja som ešte dodala 100g kryštálového cukru a privedieme do varu, varíme tri minúty, nakoniec som pridala 1 čajovú lyžicu kyseliny citrónovú, ale tieto posledné zložky nemusíte dať, ale potom je to viac ochutené. Horúce dáme do pohárov, vyšli tri malé a otočíme naopak. Po štvrťhodine otočíme, ťažko čakáme až to vychladne a potom už len maškrtíme, úžasná chuť.