Leche frita-vyprážané mlieko (fotorecept)
Autor receptu: katerin
Toto je jedno z mnohých veľkonočných dezertov typických v Španielsku.Neviem prečo to volajú smažené mlieko-ja bych to nazvala smažený puding.
Robila a ochutnala som to po prvý krát a na môj podiv to je fakt dobré.
Dcérka mi požičala svoje maľované vajíčka.:)
Postup
- Pripravíme si suroviny...
- Polovicu mlieka dáme variť s citrónovou kôrou, celou škoricou, cukrom a vanilkovou arómou. (pri použití vanilkového struku-otvoriť, vyškrabať a pridať do mlieka aj so strukom). Doporučujem vanilk.struk-ja som bohužial nemala. Varíme na slabom ohni 8-10minút.
- Medzitým si v druhej polovici (studeného) mlieka rozmiešame múky, aby zostalo bez hrčiek.(celietici môžu použiť namiesto múky maizenu)
- Maslom si vymastíme pekáč-formu a posypeme práškovým cukrom-nemusí byť. Ja som si odložila formu do chladničky.
- Z mlieka vyberieme celú škoricu, prípadne precedíme (škoricu opláchneme, usušíme a odložíme na smaženie). Do vriaceho mlieka vlejeme za stáleho miešania zbytok mlieka s múkou a uvaríme na hustú kašu.
- Kašu vlejeme do pripravenej formy, uhladíme a necháme vychladiť. (minimálne 2 hodiny v chladničke).
- Po stuhnutí rozkrájame na kocky alebo ľubovoľné tvary.
Pripravíme si múku na obalovanie (celiatici maizenu),rozšľahané vajíčka a panvicu s olejom do ktorého vložíme škoricu, čo sme varili v mlieku. (omytú a osušenú)
- Smažíme z oboch strán dozlatova-nevkladáme veľa kusou naraz, lebo sú studené a znížili by nám teplotu oleja.
- Vysmažené najprv necháme na kuchynskom papiery, aby odsial tuk a potom ešte vlažné obaľujeme v škoricovom cukre.
- A môžeme chutnať-teplé alebo studené!
Dobrú chuť!
- V reze...