Laskonky

Autor receptu: mimka946

Kedže ako študentka pracujem v cukrarni toto je pravy recept na laskonky ako z cukrárne

Suroviny

Postup

  1. Dame si šľahať bielka s 200g kryš.cukru,kým sa budú bielka šľahať dame si do hrnca 300g (kryš.cukru) a zalejeme to troškou vody . POZOR NIE VELA VAZNE LEN TROCHA! Necháme to sporaku a obca miešame,počkáme kým to začne bublikovať a odvtedy to treba priblizne 8-10 minút stále miešať na ohni.
  2. Odstavime a vlejeme to do vyšľahaného snehu ktory sme šľahali mixérom po celu dobu varenia cukrového roztoku.A nechame to vyšľahať este pár minút.Potom tam vsypeme praš.cukor a orechy.Zamiešame.
  3. Pripravíme si formu na laskonku kto ju nema a nevie kde ju kúpiť maju ju napriklad v tescu alebo sa da zohnať aj na internete.So smesou treba pracovať rychlo lebo začne rednúť.Zoberieme plech gumenu podložku na pečenie si dame formu,a naňu začneme rozotierať cesto tak aby sa to zaplnilo,zdvihneme formu a podlozku polozime na plech.Dáme piecť na 180 stupňov asi 15 minút.Bude z toho 6 plechov
  4. PLNKA: Z mlieka,zlatého klasu a van.cukru si uvaríme hustý puding (kašu).Maslo si vyšľaháme s praškovým cukrom a vmiešame to do uvarenej kaše (pudingu).Plnka nastriekame cukrarským vreckom na 1/2 laskoniek a prikrijeme druhou polovicou.Uložime do plastovej dozi a uložime niekde do chladu.