Laskonky
Autor receptu: redakcia
Postup- Bielky vyšľaháme na tuhý
sneh, do ktorého postupne
zašľaháme kryštálový cukor
až do úplného zhustnutia.
- Preosiaty práškový cukor
s maizenou zľahka zapracujeme
do snehu, aby v ňom
neostali nijaké hrčky. Nakoniec
vmiešame kokosovú
múčku.
- Plech na pečenie
vyložíme mastným papierom
a pomocou formičky na
laskonky natierame snehovú
hmotu. Sušíme v rúre vyhriatej
na 150 °C 30 minút.
Medzi dvierka rúry vsunieme
varechu, aby medzerou
mohla unikať prebytočná
para.
- Upečené laskonky
pospájame krémom. Krém:
vajcia s cukrom vyšľaháme
nad parou dotuha. Maslo
s instantnou kávou vymiešame
do peny a spojíme
s vychladnutou vaječnou
masou.
|