Ľanovky

Autor receptu: spaldicka

Naštartujte svoj organizmus celozrnnou špaldovkou v kombinácii so zdravými "omegáčovými" ľanovými semienkami ;-).

80-100
porcií
10 minút
príprava
16 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Naslizenie ľanu: Dáme do malého hrnčeka dáme ľan a vodu. Prevaríme cca 2-3 minúty. Ľan nám krásne naslizí... a ten sliz, to je vláknina!
  2. Zo surovín vypracujeme cesto. Nemalo by byť príliš riedke, inak sa príliš lepí a rozťahuje. Cesto rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej silikónovej podložke ho natenko vyvaľkáme (cca na 3-4 mm) a radielkom narežeme štvorčeky.
  3. Kúsky cesta opatrne prenesieme a poukladáme na plechy vystlaté s PNP (mne vyjde na 2) a vo vyhriatej rúre na 200°C ich pečieme 16 minút.