Ľanovky
Autor receptu: spaldicka
Naštartujte svoj organizmus celozrnnou špaldovkou v kombinácii so zdravými "omegáčovými" ľanovými semienkami ;-).
80-100 porcií |
10 minút príprava |
16 minút na 200 °C |
Postup
- Naslizenie ľanu:
Dáme do malého hrnčeka dáme ľan a vodu. Prevaríme cca 2-3 minúty. Ľan nám krásne naslizí... a ten sliz, to je vláknina!
- Zo surovín vypracujeme cesto. Nemalo by byť príliš riedke, inak sa príliš lepí a rozťahuje.
Cesto rozdelíme na 2 časti. Na pomúčenej silikónovej podložke ho natenko vyvaľkáme (cca na 3-4 mm) a radielkom narežeme štvorčeky.
- Kúsky cesta opatrne prenesieme a poukladáme na plechy vystlaté s PNP (mne vyjde na 2) a vo vyhriatej rúre na 200°C ich pečieme 16 minút.