Langoše(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked
som bola ešte maličká tak ho beriem za slovenské:))
50 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- 1.Vsypeme do misky muku,štipku soli,štipku cukru.
2.Dáme vykysnúť droždie.
3.Pridáme kvasok do misky a miešame až kým sa neprestane lepiť.
4.Necháme kysnúť (30min.)
- 5.Vyberieme vykysnuté cesto a rozdelíme na bochníčky.
- 6.Znova necháme prikryte podkysnúť takých 15 minút.
- 7.Do panvice nalejeme olej.
8.Langoše rozťahujeme a položíme do vriaceho oleja.
- Hotové môžme potrieť cesnakom urobeným vo vode alebo potrieť kečupom,tatarskou omáčkou a posypať syrom.
Prajem vám dobrú chuť!
- A takto vyzerá s tatarkou a syrom:).....tento bol moj prvý:))