Langoše(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Langoše ktoré ma naučila moja mamička je to síce madarske jedlo ale mamka ho robila ked som bola ešte maličká tak ho beriem za slovenské:))

50 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 1.Vsypeme do misky muku,štipku soli,štipku cukru. 2.Dáme vykysnúť droždie. 3.Pridáme kvasok do misky a miešame až kým sa neprestane lepiť. 4.Necháme kysnúť (30min.)
  2. 5.Vyberieme vykysnuté cesto a rozdelíme na bochníčky.
  3. 6.Znova necháme prikryte podkysnúť takých 15 minút.
  4. 7.Do panvice nalejeme olej. 8.Langoše rozťahujeme a položíme do vriaceho oleja.
  5. Hotové môžme potrieť cesnakom urobeným vo vode alebo potrieť kečupom,tatarskou omáčkou a posypať syrom. Prajem vám dobrú chuť!
  6. A takto vyzerá s tatarkou a syrom:).....tento bol moj prvý:))