Langoš

Langoše s pridaním kvásku

Autor receptu: kaatka

Nemala som dostatok múky ani droždia ale cieľ bol jasný a ja som to riskla... Výsledok je taký, že lepšie langoše sme ešte nejedli :)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešame cukor, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások (asi 10 minút). Potom kvások pridáme k múke s lyžicou ražného kvásku, vajíčkom, soľou, smotanou. Vypracujeme hladké cesto a po vykysnutí (cesto kysne 1 a 1/2 hodiny) smažíme v horúcom oleji. Cesto v chladničke vydrží 4-5 dní, tak si viete vysmažiť langoš vždy čerstvý :)
  2. My si langoš potierame cesnakom, ten vymiešam s trochou oleja a vody, vznikne kašička. Pridávať je najlepšie ako býva zvykom kečup, kyslú smotanu a strúhaný syr.