Langoše ako od maminky

Autor receptu: kaktusik

Už najmenej dva týždne som mala neuveriteľnú chuť na langoše. Dokonca sa mi o nich snívalo. Hľadala som na internete najlepší recept, pretože som sa chcela trošku "vytiahnuť" pred mojím drahým aká som ja šikovná gazdinka :) No a po dlhom hľadaní som zavolala maminke, ktorá mi tento recept nadiktovala. Výsledok posúďte sami...

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mlieko zohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor a droždie. Necháme chvíľku podkysnúť. Medzitým si do misky pripravíme múku, smotanu, vajíčka, soľ a kmín.
  2. Do misky potom vylejeme kvások a vymiesime.Cesto prikryjeme mikroténovým sáčkom a dáme do chladničky na 3-4 hodinky. Ja som mala cesto v chladničke trošku dlhšie, pretože kým kyslo odskočili sme si na výlet do ZOO. Ale vôbec mu to neuškodilo :)
  3. Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie bochníčky, necháme troška podkysnúť. Následne ich roztiahneme na veľkosť panvice alebo hrnca, kde langoše pečieme a šup s nimi na olej. Hotové langoše môžeme potrieť cesnakom, kečupom, smotanou, tatárskou a posypať syrom. Dobrú chuť.