Langoše ako od maminky
Autor receptu: kaktusik
Už najmenej dva týždne som mala neuveriteľnú chuť na langoše. Dokonca sa mi o nich snívalo. Hľadala som na internete najlepší recept, pretože som sa chcela trošku "vytiahnuť" pred mojím drahým aká som ja šikovná gazdinka :) No a po dlhom hľadaní som zavolala maminke, ktorá mi tento recept nadiktovala. Výsledok posúďte sami...
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko zohrejeme, pridáme doň kryštálový cukor a droždie. Necháme chvíľku podkysnúť. Medzitým si do misky pripravíme múku, smotanu, vajíčka, soľ a kmín.
- Do misky potom vylejeme kvások a vymiesime.Cesto prikryjeme mikroténovým sáčkom a dáme do chladničky na 3-4 hodinky. Ja som mala cesto v chladničke trošku dlhšie, pretože kým kyslo odskočili sme si na výlet do ZOO. Ale vôbec mu to neuškodilo :)
- Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie bochníčky, necháme troška podkysnúť. Následne ich roztiahneme na veľkosť panvice alebo hrnca, kde langoše pečieme a šup s nimi na olej. Hotové langoše môžeme potrieť cesnakom, kečupom, smotanou, tatárskou a posypať syrom. Dobrú chuť.