Marhuľový koláč

Lahodný koláč s marhuľami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny.
  2. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Postupne, po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
  4. Múku zmiešame s citrónovou kôrou a po častiach primiešame k vaječnej hmote. Nakoniec do cesta zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.
  5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme marhule. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 – 45 minút. Hotovú bublaninu nakrájame a posypeme práškovým cukrom alebo najemno zomletými mandľami.