Marhuľový koláč
Lahodný koláč s marhuľami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Marhule umyjeme, osušíme a odkôstkujeme, nakrájame na štvrtiny.
- Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov
a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a spolu s cukrom a vanilkovou pastou vyšľaháme do peny. Postupne, po jednom pridávame žĺtky, každý dôkladne zapracujeme.
- Múku zmiešame s citrónovou kôrou
a po častiach primiešame k vaječnej hmote. Nakoniec do cesta zľahka zapracujeme vyšľahaný sneh.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme marhule. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 – 45 minút. Hotovú bublaninu nakrájame a posypeme práškovým cukrom alebo najemno zomletými mandľami.
|