Medové koláčiky
Lahodné nielen vianočné medové trojuholníčky
Autor receptu: siuuu
U nás tieto medové, jemné a voňavé koláčiky nahradili pred pár rokmi tradičné vianočné medovníčky. Okrem nich robievam
ešte točený medovník so slivkovým lekvárom, orechmi a kandizovaným ovocím.
30 porcií |
10 minút príprava |
17-20 minút na 175 °C |
Postup
- Všetky prísady (okrem cukrov určených na posypanie) zmiesime na kompaktné polotuhé cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a 3/4 hodinku necháme odpočívať v chlade. Následne vyvaľkáme na hrúbku cca 3/4 - 1 cm (odporúčam použiť silikónovú alebo podobnú podložku, cesto trocha lepí). Ja zo sušeného ovocia používam sušené brusnice a kandizovanú pomarančovú kôru, ktorá krásne tieto koláčiky ovonia.
- Pokrájame na trojuholníky, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 175°C pečieme 17 - 20 minút (treba si odsledovať, aby sa príliš neupiekli). Posypeme zmesou vanilkového a práškového cukru.