Lahodné čokoládovo-orechové suflé (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Andreja Saturiho

6 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nad parou roztopíme čokoládu, kakao, cukor, maslo, med a mlieko, kým nezískame kompaktnú hladkú masu. Necháme vychladnúť.
  2. Žĺtky primiešame ku kakaovej mase. Postupne opatrne pridávame aj orechy.
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, ktorú zľahka vmiešame do čokoládovej masy.
  4. Pripravenú masu nalejeme do formičiek. Napĺňame asi to 2/3 formičiek, pri pečení suflé vyrastie. My sme použili silikónové formy na mafiny. Môžu sa použiť aj keramické alebo plechové formy, tie je dobré pred naplnením potrieť maslom.
  5. Dáme do chladničky aspoň na hodinu alebo do mrazničky aspoň na pol hodinu.
  6. Pečieme pri 180 °C cca 6 minút tak, aby po prekrojení bolo vnútro suflé ešte tekuté.