Lahodné čokoládovo-orechové suflé (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Andreja Saturiho
Postup
- Nad parou roztopíme čokoládu, kakao, cukor, maslo, med a mlieko, kým nezískame kompaktnú hladkú masu. Necháme vychladnúť.
- Žĺtky primiešame ku kakaovej mase. Postupne opatrne pridávame aj orechy.
- Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, ktorú zľahka vmiešame do čokoládovej masy.
- Pripravenú masu nalejeme do formičiek. Napĺňame asi to 2/3 formičiek, pri pečení suflé vyrastie. My sme použili silikónové formy na mafiny. Môžu sa použiť aj keramické alebo plechové formy, tie je dobré pred naplnením potrieť maslom.
- Dáme do chladničky aspoň na hodinu alebo do mrazničky aspoň na pol hodinu.
- Pečieme pri 180 °C cca 6 minút tak, aby po prekrojení bolo vnútro suflé ešte tekuté.