Ľahký jemný letný šalát (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V tejto horúčave idú u nás šaláty. Včera sme mali pikantný, dnes sa žiadal ľahký a jemný šalát. Pripravila som ho z červenej cibule, cherry paradajok, šalátovej uhorky a hlávkového šalátu so zálievkou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Podávala som ako ľahký obed s čerstvo upečenou bagetou.

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Očistila som červenú cibuľu.
  2. Pokrájala som ju na polmesiačiky. Ostatnú cibuľu mám do iného jedla.
  3. Pokrájanú červenú cibuľu som dala do misy.
  4. Listy hlávkového šalátu som umyla pod studenou tečúcou vodou.
  5. Cherry paradajky som pokrájala na 1/4-tiny a pridala k cibuli.
  6. Uhorku som pokrájala na polkolieska a pridala do misy.
  7. Pripravila som si osušený hlávkový šalát,...
  8. ...ktorý som natrhala na kúsky veľkosti sústa asi 3 cm veľké.
  9. Prichystala som si citrónovú šťavu a...
  10. olivový olej.
  11. V miske som rozšľahala citrónovú šťavu, olivový olej a soľ, zálievku som pridala ku zmesi zeleniny a všetko poriadne premiešala.
  12. Hotový šalát som podávala s čerstvo upečenou bagetou ako ľahký obed. Tento ľahký letný šalát je veľmi jemný a úžasne osviežujúci.