Kysnutý orechový závin
Kysnutý orechový koláč
Autor receptu: romanneta
16 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup- Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku, soľ, rozpustené maslo, kryštálový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.
- Zmiešame mleté orechy, práškový cukor, citrónovú kôru, rum a prilejeme trochu teplého mlieka. Cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou.
- Zvinieme ho a preložíme na vymastený plech. Po vrchu ho potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút kysnúť.
- Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečený potrieme po vrchu olejom a necháme ho vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
- V reze.
|