Kysnutý jablčník

Autor receptu: olinecka

Kysnute kolače robim veľmi rada moji doma ich miluju.

3 záviny
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Muku dame do hlbšej misy.Do vlažneho mlieka dame lyžičku cukru rozdrobime droždie.Nechame postať kym nakysne kvasok.Do pripravenej muky pridame vajce ,soľ,zbytok cukru prašok do pečiva ,olej a kvasok.Varechou vypracujeme vlačne cesto,ktore nechame na teplom mieste nakysnuť asi pol hodiny.
  2. Jablka si postruhame pridame hrsť hrozienok ,škoricu mletu a cukor.Všetko dobre premiešame.Cesto si dame na pracovnu dosku,rozdelime na tri rovnake časti.Rozvaľkame ,naplnime pripravenou jablkovou plnkou a stočime.Takto poukladame na plech pripravene zaviny,ktore potrieme rozšľahanym vajíčkom.
  3. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme asi 30 minut.Po upečeni ho potrieme ešte horuci olejom.Hotovy posypeme praškovym cukrom.