Bryndzový koláč
Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou
Autor receptu: nocka
Fantastický bryndzový koláč s jarnou cibuľkou.
10 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z 1dl teplého mlieka a droždia si pripravíme kvások. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, soľou, vajciami, olejom a mliekom. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť.
Vykysnuté cesto rukami roztiahneme na plech vymastený bravčovou masťou a ešte ho necháme trochu podkysnúť.
- Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, do zmesi prisypeme najemno najkrájanu cibuľku aj s vňaťou. Pripravenú zmes vylejeme a rozotrieme na vykysnuté cesto.
- Bryndzovník vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 20 min. Podávame s kyslou smotanou.
Dozdobíme jarnou cibuľkou, jogurtom, alebo kyslou smotanou.