Bryndzový koláč

Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou

Autor receptu: nocka

Fantastický bryndzový koláč s jarnou cibuľkou.

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z 1dl teplého mlieka a droždia si pripravíme kvások. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, soľou, vajciami, olejom a mliekom. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto rukami roztiahneme na plech vymastený bravčovou masťou a ešte ho necháme trochu podkysnúť.
  2. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, do zmesi prisypeme najemno najkrájanu cibuľku aj s vňaťou. Pripravenú zmes vylejeme a rozotrieme na vykysnuté cesto.
  3. Bryndzovník vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 20 min. Podávame s kyslou smotanou. Dozdobíme jarnou cibuľkou, jogurtom, alebo kyslou smotanou.