Kysnuté tvarohové rožky a šatôčky

Autor receptu: izabella929

Dnes som upiekla klasické domáce kysnuté tvarohové rožky.Máme radi tento druh koláčov.Z cesta mi vyšlo ešte aj na tvarohové šatôčky.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Urobila som si kvások z mlieka cukru a droždia.Múky som si preosiala.D omúky som dala 2 žltka,vykysnutý kvások,maslo a soľ. Vypracovala som polotuhé cesto.Keď som ho mala vymiesené, rozdelila som ho na dva bochníky. Z bochníka som urobila šúľok a poriadne som ho obúchala o pracovnú dosku viac-krát.Aj druhý šúľok tak isto. Pomúčila a zakryla utierkou a nechala riadne vykysnúť.Vykysnuté cesto som rozvaľkala na pol cm. a urobila som štvorce na ktoré som ukladala plnku z tvarohu..urobila som najprv šatôčky. Zo zvyšného cesta som urobila kruh, rozdelila na trojuholníky a cesto som naplnila plnkou.
  2. Uložila na vymazaný pekáč a piekla vo vyhriatej trúbe na 180 st. 2O min.Urobila som tvarohovú plnku: tvaroh, vanilkový cukor a šťavu z citronu som zmiešala.Touto plnkou som naplnika šatôčky aj rohlíky.Potrela som ich rozšlahaným vajíčkom a upiekla. prajem dobrú chuť.