zatvoriť
VYTLAČIŤ
Kysnuté sadlové koláče (fotorecept)
Autor receptu:
margaretka28
:-)
Suroviny
Kysnuté cesto:
1 kg
múka hladká špeciál
4 pl
cukor kryštálový
2 kl
soľ
1 celé
vajce
42 g
kvasnice
500 - 600 ml
mlieko vlažné
1 pl kopcom
masť
Cesto sadlové:
500 g
sadlo bravčové
400 g
múka hladká špeciál
Plnka maková :
1 hrnček (250 ml)
mak mletý
1 hrnček (250 ml)
cukor kryštálový
1/4 hrnčeka
mlieko horúce
kôra citrónová
Plnka orechová:
1 hrnček (250 ml)
orechy mleté
1 hrnček (250 ml)
cukor kryštálový
1/4 hrnčeka
mlieko horúce
kôra citrónová
jablká
cukor
škorica
1 ks (na potretie)
vajce
Postup
Zo surovín na cesto som vymiesila klasické hladké cesto a dala som ho kysnúť.
Bravčové sadlo som zmiesila s hladkou múkou . Potom som ho rozdelila na dve časti.
Vykysnuté cesto som tiež rozdelila na dve časti.
Obe cestá som trochu rozvaľkala a uložila na seba . Jedno kysnuté a jedno sadlové .
Potom som to celé rozvaľkala na jeden veľký plát.
Stočila som to ako závin,
Rozdelila na 4 časti.
Každú som rovaľkala a pokrájala na 8 častí, naplnila som makom a orechami. Vytvarovala rožky a uložila na pomastený plech.
Na plechu som ich ešte potrela rozšľahaným vajíčkom.
Druhú polovicu cesta som rozvaľkala celú a plnila kúskami jablka, ktoré som posypala cukrom a škoricou.
Piekla som na 200 stupňoch, čas treba sledovať, lebo každá rúra pečie inak. No a takto to vyzerá upečené :-)