Kysnuté orechové rožky

Autor receptu: diabambulka

Chcela som urobiť radosť svojmu drobcovi a tak som mu upiekla tieto rožteky tak aby sa čo najviac podobali tým z obchodu, pretože tie veľmi ľúbi:-) Už si objednal aj makové a mám taký pocit že zajtra môžem miesiť znova :-)))

9 ks
porcií
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, nastrúhané maslo, vajce, vykysnuté droždie a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkláme na plát a nakrájeme na kocky na ktoré budeme dávať plnku (môžeme použiť akúkoľvek, podľa chuti). Každý štvorec spojíme len dve strany, tak aby vznikol rožtek, poukladáme na vymastený plech, ešte necháme chvíľku podkysnúť, vrch potrieme olejom , alebo rozšľahaným vajíčkom a
  2. pečieme pri teplote 170 stupňov 25 minút. Plnka: Cukor, med, citrónovú šťavu, škoricu, vanilkový cukor, rum a 0,2 l vody chvíľku povaríme a potom pridáme pomleté orechy a stúhanku, premiešame a necháme vychladnúť. Dobrú chuť:-)))