Kysnuté koláče
Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria
Autor receptu: svedka
60 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup- Múku s droždím zmiešame, pridáme cukor a necháme odpočinúť 10 minút.
Maslo rozpustíme v mlieku, pridáme soľ, v prípade šafranového cesta - pridáme šafran do mlieka a masla.
Maslové mlieko izbovej teploty prilejeme k múčnej zmesi a vymiesime nelepivé jemné cesto.
Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vykysnuť cca 30 min.
Ďalej už podľa fantázie a chuti vytvarujeme koláčiky, pečivo... na čo máme chuť.
Odložíme na pekac a necháme podkysnut ešte 20min pod fóliou .
Koláče pecieme pri 250stupnoch 8-10min,necháme vychladnúť na mriežke .
Väčšie pečivo pecieme 8 minút na 250 a neskôr znížime na 180-200 a dopecieme do zlatista.
- Cesto rozvaľkáme, natrieme maslovou zmesou so škoricou (alebo s kakaom, vanilkou, môžeme pridať lemon curd, džem...), zrolujeme a nakrájame slimáky alebo preložíme a nakrájame na pásy, ktoré zatočíme. Alebo vytvarujeme buchty. Pred pečením potrieme vajcom.
- Jednoduché, výborne a spoľahlivé :)
Pripájam foto rôznych mojich osvedčených inšpirácii.
|