Šunkové bochníky

Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Taktiež vhodné pre rodiny s deťmi na cesty.

12
porcií
50 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku.
  2. Suroviny na cesto.
  3. Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, vsypeme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, rozpustné maslo a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Syr, kukuricu, nakrájanú šunku a kyslú smotanu spolu zmiešame. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, do stredu dáme pripravenú plnku. Následne položíme druhé koliesko a zľahka pritlačíme.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené bochníky, ktoré potrieme vajíčkom rozšľahaným s kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.
  6. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 minút do zlatista. Dobrú chuť.