Šunkové bochníky
Kysnuté bochníky plnené šunkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či
večeru. Taktiež vhodné pre rodiny s deťmi na cesty.
12 porcií |
50 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na plnku.
- Suroviny na cesto.
- Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, vsypeme droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, rozpustné maslo a kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Syr, kukuricu, nakrájanú šunku a kyslú smotanu spolu zmiešame. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme. Pomocou pohára vykrojíme kolieska, do stredu dáme pripravenú plnku. Následne položíme druhé koliesko a zľahka pritlačíme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené bochníky, ktoré potrieme vajíčkom rozšľahaným s kyslou smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.
- Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 minút do zlatista. Dobrú chuť.