Kurča podľa Tamary
Autor receptu: zuzuu10
Recept inšpirovaný knihou Hydinové špeciality. Kto bola Tamara, netuším, ale kuriatko na jej spôsob je stálicou nášho nedeľného menu :)
30 minút príprava |
90 minút na 220 °C |
Postup
- Kurča naporcujeme a osolíme.
- V hrnci rozpustíme maslo.
- Ak robíme vývar z kocky, pripravíme si ho. Prepláchneme a namočíme hrozienka.
- Na masle opečieme mäsko, aby sa zatiahlo.
- Keď sú všetky kúsky opečené, vyberieme ich na pekáč.
- Na výpek v hrnci pridáme rozmrazený hrášok, kukuricu a namočené hrozienka. Necháme spolu prehriať.
- Zeleninovo-hrozienkovou zmesou posypeme kurča, podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť.
- Prikryté pečieme hodinu, (po 30 minútach môžeme skontrolovať a prípadne ešte podliať, ak chceme viac šťavy), potom odokryjeme.
Teraz môžeme pripraviť prílohu, lebo sme tak pol hodinky od dokončenia. Odporúčam ryžu :)
- Po 15 minútach od odokrytia vyzerá asi takto...
- Teraz posypeme poriadnou hrsťou nasekanej petržlenovej vňate a necháme ešte 15 minút dopiecť.
- A hotovo! Nám najviac chutí s ryžou - výborná, keď sa premieša s kukuricovo-hráškovo-hrozienkovým mixom.
Dobrú chuť! :)