Kurča podľa Tamary

Autor receptu: zuzuu10

Recept inšpirovaný knihou Hydinové špeciality. Kto bola Tamara, netuším, ale kuriatko na jej spôsob je stálicou nášho nedeľného menu :)

30 minút
príprava
90 minút
na 220 °C

Postup

  1. Kurča naporcujeme a osolíme.
  2. V hrnci rozpustíme maslo.
  3. Ak robíme vývar z kocky, pripravíme si ho. Prepláchneme a namočíme hrozienka.
  4. Na masle opečieme mäsko, aby sa zatiahlo.
  5. Keď sú všetky kúsky opečené, vyberieme ich na pekáč.
  6. Na výpek v hrnci pridáme rozmrazený hrášok, kukuricu a namočené hrozienka. Necháme spolu prehriať.
  7. Zeleninovo-hrozienkovou zmesou posypeme kurča, podlejeme vývarom a prikryté dáme piecť.
  8. Prikryté pečieme hodinu, (po 30 minútach môžeme skontrolovať a prípadne ešte podliať, ak chceme viac šťavy), potom odokryjeme. Teraz môžeme pripraviť prílohu, lebo sme tak pol hodinky od dokončenia. Odporúčam ryžu :)
  9. Po 15 minútach od odokrytia vyzerá asi takto...
  10. Teraz posypeme poriadnou hrsťou nasekanej petržlenovej vňate a necháme ešte 15 minút dopiecť.
  11. A hotovo! Nám najviac chutí s ryžou - výborná, keď sa premieša s kukuricovo-hráškovo-hrozienkovým mixom. Dobrú chuť! :)