Kurča na spôsob „coq au vin“
Autor receptu: redakcia
Nepotrpím si na
drahé suroviny,
a tak si s kuracinou
veľmi dobre rozumiem.
Stačí málo
a je vždy iná,
zvláštna, zaujímavá
a ešte aj na tanieri
výborne vyzerá.
4 porcie |
35 minút príprava |
40-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kurča rozrežeme na väčšie kusy, osolíme ho, sprudka
opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji a odložíme.
- Do oleja pridáme na štvrtky narezanú cibuľu, opražíme,
pridáme na väčšie kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme
dozlata, pridáme lyžicu pretlaku, nové korenie,
bobkový list, tymian a rozmarín, vložíme kuracinu
a podlejeme červeným vínom. Dusíme domäkka.
- Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pridáme na
kocky nakrájané uvarené zemiaky a orestované šampiňóny.
Prevaríme a zjemníme maslom a čerstvou nasekanou
petržlenovou vňaťou.