Kurča na spôsob „coq au vin“

Autor receptu: redakcia

Nepotrpím si na drahé suroviny, a tak si s kuracinou veľmi dobre rozumiem. Stačí málo a je vždy iná, zvláštna, zaujímavá a ešte aj na tanieri výborne vyzerá.

4
porcie
35 minút
príprava
40-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kurča rozrežeme na väčšie kusy, osolíme ho, sprudka opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji a odložíme.
  2. Do oleja pridáme na štvrtky narezanú cibuľu, opražíme, pridáme na väčšie kúsky nakrájanú slaninu. Pražíme dozlata, pridáme lyžicu pretlaku, nové korenie, bobkový list, tymian a rozmarín, vložíme kuracinu a podlejeme červeným vínom. Dusíme domäkka.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pridáme na kocky nakrájané uvarené zemiaky a orestované šampiňóny. Prevaríme a zjemníme maslom a čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.