Kuracie závitky Saltimbocca
Autor receptu: pusta
Ide o recept z talianskej kuchyne, tentokrát sú to závitky z kuracích pŕs, jednoduchý a
chutný recept, rýchlo hotový, výraz - slovmné spojenie Salt im bocca /tiež Salt in bocca/
znamená v preklade Skok do pusy.
2 porcie |
15 minút príprava |
3 + 3 minút na 90 °C |
Postup
- Kuracie prsia som umyla, rozkrojila na rezne,...
- ...ktoré som pod foliou naklepala na tenko, osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...na rezne som poukladala lístky čerstvej šalvie,...
- ...prikryla som ich tenučkými plátkami prosciutto crudo,...
- ...na tesno zavinula do závitkov, zaistila špáradlami,...
- ...opiekla do zlato - hneda na zmesi oleja a masla z jednej...
- ...i druhej strany, podliala domácim kuracím vývarom,...
- ...vínom, citrónovou šťavou, krátko povarila a prelievala touto chutnou šťavou s odvareným výpekom, hotové závitky som vybrala a do šťavy som postupne zapracovala malé kocky studeného masla, ktoré šťavu zahustia a zjemnia,...
- ...zatiaľ som dala závitky na papierovú kuchynskú utierku odsať z prebytočného tuku, odstránila som špáradlá, prekrojila som závitky šikmo na polovicu,...
- ...podávala som ich podliate chutnou korenenou maslovo -vínovou omáčkou ochutenou citrónovou šťavou a s novými zemiakmi preliatymi maslom a posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou,...
- ...je to tradičná talianska špecialita, pochúťka rozšírená a obľúbená vo svete, príprava je rýchla a jednoduchá, pripravuje sa obyčajne z teľacieho mäsa, má rôzne varianty v závislosti od regiónov, kde sa varí, dajú sa z týchto závitkov pripraviť aj veľmi chutné jednohubky, ak ich pokrájate na kolieska a dáte na maslom potreté pečivo pokrájané na kolieska.