Kuracie závitky Saltimbocca

Autor receptu: pusta

Ide o recept z talianskej kuchyne, tentokrát sú to závitky z kuracích pŕs, jednoduchý a chutný recept, rýchlo hotový, výraz - slovmné spojenie Salt im bocca /tiež Salt in bocca/ znamená v preklade Skok do pusy.

2
porcie
15 minút
príprava
3 + 3 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, rozkrojila na rezne,...
  2. ...ktoré som pod foliou naklepala na tenko, osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  3. ...na rezne som poukladala lístky čerstvej šalvie,...
  4. ...prikryla som ich tenučkými plátkami prosciutto crudo,...
  5. ...na tesno zavinula do závitkov, zaistila špáradlami,...
  6. ...opiekla do zlato - hneda na zmesi oleja a masla z jednej...
  7. ...i druhej strany, podliala domácim kuracím vývarom,...
  8. ...vínom, citrónovou šťavou, krátko povarila a prelievala touto chutnou šťavou s odvareným výpekom, hotové závitky som vybrala a do šťavy som postupne zapracovala malé kocky studeného masla, ktoré šťavu zahustia a zjemnia,...
  9. ...zatiaľ som dala závitky na papierovú kuchynskú utierku odsať z prebytočného tuku, odstránila som špáradlá, prekrojila som závitky šikmo na polovicu,...
  10. ...podávala som ich podliate chutnou korenenou maslovo -vínovou omáčkou ochutenou citrónovou šťavou a s novými zemiakmi preliatymi maslom a posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou,...
  11. ...je to tradičná talianska špecialita, pochúťka rozšírená a obľúbená vo svete, príprava je rýchla a jednoduchá, pripravuje sa obyčajne z teľacieho mäsa, má rôzne varianty v závislosti od regiónov, kde sa varí, dajú sa z týchto závitkov pripraviť aj veľmi chutné jednohubky, ak ich pokrájate na kolieska a dáte na maslom potreté pečivo pokrájané na kolieska.