Kuracie stehná na piknik

Autor receptu: kukulienka71

Tento nápad som dostala mailom od jednej veľmi dobrej duše. Názov tam mal iný, niečo v zmysle bagety do ruky. Nazvime ho akokoľvek, je to praktické a chutné riešenie jedla "so sebou".

8
porcií
15 minút
príprava
5+15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie spodné stehná som zbavila kože, umyla, osušila a okorenila. Dajte si korenie podľa vlastného gusta.
  2. V pôvodnom recepte ich autor trocha predvaril (treba ich dať do vriacej vody, aby ostali čo najviac šťavnaté), ja som zvolila rýchle opečenie na oleji z každej strany. Potom som ich nechala trocha ochladnúť, aby sa mi s nimi lepšie manipulovalo. Až teraz som ich posolila.
  3. Stehnám som najprv kúskom alobalu obalila "rukoväte".Lístkové cesto vyvaľkané na hrúbku asi 2mm som radličkou pokrájala na pásy široké zhruba 1cm. Týmito pásikmi som obkrúcala každé stehienko ako keby som ho obväzovala. Ukladala som ich na plech s pečiacim papierom, potrela žĺtkom rozmiešaným s mliekom a posypala sezamovými semienkami.
  4. Rúru som mala vyhriatu na 200°C, piekla som ich kým chytili peknú farbu.
  5. Podávala som ich na večeru s miešanou zeleninou. Viem si ich predstaviť ako jedlo do práce, na desiatu, pohostenie pre návštevu aj počas nadchádzajúcich sviatkov s čerstvým šalátom ale najviac ako jedlo zabalené do košíka na piknik. Ruky nám ostanú čisté, príbor nebude potrebný ;-)