Kuracie srdiečka

Kuracie srdiečka s balzamikovou omáčkou a grilovaným ananásom

Autor receptu: siuuu

Je to naozaj dobrota. Tento recept som chcela vyskúšať už odvtedy, čo som ho videla v niektorej z relácií o varení.* Ale z nejakého dôvodu sa mi až teraz podarilo naraz zohnať čerstvý ananás a čerstvé kuracie srdiečka. Zaradila som ho do mojej zbierky TOP receptov. Je jednoduchý na prípravu a chutí výborne...

2
porcie
10 minút
príprava
5+5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Srdiečka očistíme. Z ananásu odkrojíme asi 1/2 cm hrubé kolieska, na porciu 2-3 kusy, z koliesok odstránime šupu, očistený ananás osolíme, okoreníme a posypeme chilli vločkami. Opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Vyberieme von.
  2. Do výpeku pridáme kúsok masla, nadrobno pokrájanú očistenú šalotku, zarestujeme, pridáme očistené srdiečka a opekáme 5-7 minút, podľa veľkosti srdiečok.
  3. Pridáme balzamikovú redukciu, premiešame, pridáme vývar, ochutíme soľou a korením. Zahustíme kúskom studeného masla.
  4. Srdiečka servírujeme na opečenom ananáse, posypané čerstvou posekanou vňaťou.