Kuracie srdiečka
Kuracie srdiečka s balzamikovou omáčkou a grilovaným ananásom
Autor receptu: siuuu
Je to naozaj dobrota. Tento recept som chcela vyskúšať už odvtedy, čo som ho videla v niektorej z relácií o varení.* Ale z nejakého dôvodu sa mi až teraz podarilo naraz zohnať čerstvý ananás a čerstvé kuracie srdiečka. Zaradila som ho do mojej zbierky TOP receptov. Je jednoduchý na prípravu a chutí výborne...
2 porcie |
10 minút príprava |
5+5 minút tepelná úprava |
Postup
- Srdiečka očistíme. Z ananásu odkrojíme asi 1/2 cm hrubé kolieska, na porciu 2-3 kusy, z koliesok odstránime šupu, očistený ananás osolíme, okoreníme a posypeme chilli vločkami. Opečieme na rozpálenom olivovom oleji. Vyberieme von.
- Do výpeku pridáme kúsok masla, nadrobno pokrájanú očistenú šalotku, zarestujeme, pridáme očistené srdiečka a opekáme 5-7 minút, podľa veľkosti srdiečok.
- Pridáme balzamikovú redukciu, premiešame, pridáme vývar, ochutíme soľou a korením. Zahustíme kúskom studeného masla.
- Srdiečka servírujeme na opečenom ananáse, posypané čerstvou posekanou vňaťou.