Kuracie prsia zapečené s kyslou smotanou

Autor receptu: andulicek

Ani už neviem, odkiaľ toto poznám, ale viem, že je to výborné. Na tejto stránke som tento recept zatiaľ nevidela a tak sa oň s Vami podelím.

3-4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia si prekrojím na tenšie plátky, osolím, okorením a posmažím na panvičke. Keď sa už zdajú byť spravené (nemusia byť úplne), dám ich do jánskej misy
  2. V tom istom oleji opražím cibuľku do sklovita, potom ju dám na kuracie prsia - snažte sa s minimom oleja
  3. Keď to je, poukladám na to plátky šunky a syra a zalejem kyslou smotanou.
  4. Takto zaliate dám zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Ja som to dnes piekla asi polhodinu zakryté a potom ešte aspoň 10 minút odkryté. Kyslá smotana pustí časom vodu, tie kuracie prsia v nej plávajú. Mne sa stalo, že som cibuľu šupla aj so všetkým olejom tam a to nebolo veľmi pekné :) K tomuto zvyknem robievať ryžu a keď sa mi chce, tak hranolky. Môj drahý to má strašne rád. Fotku na tanieri nejdem pridávať, nedokážem jedlo pekne naaranžovať, nech sa akokoľvek snažím :)